Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smalec wiejski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 0.5 kg
cebula 0.5 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: smalec wiejski

Słoninę pokroić drobno i utopić. Dodać do niej cebulę pokrojoną w plastry, kawałki czosnku, zioła prowansalskie, pieprz oraz sól. Smalec ostudzić, a na koniec zlać do misek, a to co zostanie przepuścić przez maszynkę do mielenia i dodać do smalcu. Ostudzić i przechowywać w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 29.07.2013 13:18
taki jest najlepszy!!!
Alex_M 26.06.2013 10:35
pyszny smalczyk!
Bernadeta1 15.06.2013 00:14
pyszny taki chlebek ze smalcem i do tego kiszony ogóreczek
gusia1000 24.09.2012 15:20
Dobry taki.
Rafał10 22.09.2012 10:55
oooo swojski smalczyk mniam mniam
Roksana1 19.09.2012 20:49
mniam:)
owca441 19.09.2012 19:59
w zimie niezastąpiony
owca441 19.09.2012 19:59
w zimie niezastąpiony
babajaga1969 19.09.2012 19:13
jadam taki czasem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak