Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalczyk z cebulką i kiełbaską

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1,2 kg
cebula biała 1 duża sztuka
kiełbasa podwawelska 150 gram
Majeranek suszony Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Smalczyk z cebulką i kiełbaską

Słoninę schłodzić mocno, to ułatwi krojenie jej. Następnie pokroić ją w małą kostkę. Przełożyć do garnka o szerokim dnie. Postawić na ogień i powoli przetapiać słoninę.

W między czasie obrać i pokroić w małą kostkę cebulę. Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w malutką kostkę.


Gdy wyczujecie moment,że wytapiane słoniny ma się ku końcowi dodać cebulę i dobrze wymieszać. Pozostawić na ogniu około 4-5 minut, co chwile mieszając.

Następnie dodać kiełbasę i smażyć kolejne 4 minut pamiętając o mieszaniu. Zdjąć z ognia i dodać majeranek. Pozostawić w spokoju na około 10 minut a następnie przelać do wyparzonych i suchych słoiczków. Zostawić aż zastygnie i przełożyć do lodówki.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 13.02.2014 16:10
Super na kanapeczkę z kiszonym ogórkiem:)
Rafał10 13.02.2014 14:41
lubimy smalczyk :) mamy z nim miłe wspomnienia :)
Jadwiga/Jaga85 13.02.2014 14:24
Pyszności!!! takiego smalczyku nie odmówię!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak