Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smaki wiosny, czyli sałatka z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Sos

jogurt naturalny 10 łyżek
sok z cytryny 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka

Pozostałe składniki

sałata lodowa 1 główka
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ogórek 1 sztuka
rzodkiewka 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Smaki wiosny, czyli sałatka z tuńczykiem

Sałatę myjemy i rozdzielamy na liście, które odkładamy do wyschnięcia. Następnie rwiemy je na małe kawałeczki i wrzucamy do miski. Tuńczyka odsączamy i wykładamy na sałatę. Następnie odsączamy kukurydzę i również ją układamy na sałacie. Rzodkiewkę i ogórka kroimy w półplasterki i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z sokiem z cytryny oraz ziołami i polewamy nim sałatkę. i gotowe :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak