Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodka tarta z brzoskwiniami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 30 dag
cukier puder 15 dag
masło 25 dag
żółtko jajek 3 szt
brzoskwinie w puszce 1 op
galaretka cytrynowa 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Słodka tarta z brzoskwiniami

Przesiana mąkę posiekać z zimnym masłem, dodać żółtka i cukier. Zagnieść ciasto, zawinąć w folie spożywczą i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkować, włożyć do formy i odciąć brzegi przy pomocy wałka. Ponakłuwać widelcem i piec w 180 stopniach ok 20 minut. Syrop z brzoskwiń uzupełnić wodą do 500 ml, zagotować i połączyć z galaretką. Brzoskwinie pokroić według uznania, ułożyć na ostygniętym spodzie i zalać tężejącą galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 25.08.2012 19:28
pyszności, aż ślinka cieknie :)
adelajda 25.08.2012 19:02
super !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak