Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śliwkowo-gruszkowo

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki 2 kg
gruszka 1,4 kg
cukier żelujący 1 sztuka
cynamon 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: śliwkowo-gruszkowo

Śliwki płuczemy, usuwamy pestki, kroimy w 4. Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Raze ze śliwkami gotuje z połową , moze nawet ciut mniej szklanką wody. Gotujemy az będa miekkie. Dodajemy do nich cynaon oraz cukier żelujący. Wszytsko ze sobą gotujemy jeszcze ok 10-15 minut. Przekładamy do oczyszczonych słoików. Pasteryzujemy średnie przez okres 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 05.11.2012 23:02
fajny
SmacznaPyza 05.11.2012 19:55
cukry żelujące są różne...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak