Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

slimaczki ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

ciasto francuskie

nadzienie

szpinak świeży lub mrożony 450 g
ser feta 100 g
jogurt grecki 4 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek ząbki 4 szt.
masło do smażenia

Porada

Najlepiej smakuja z barszczykiem :)

Przepis i sposób przygotowania na: slimaczki ze szpinakiem

Przygotowujemy szpinak. Łyżeczke masła wrzucamy na patelnie. Gdy sie lekko rozpuści wrzucamy szpinak i czekamy az odparuje woda. Dorzucamy pokruszony ser i mieszamy całyczas. Wrzucamy zmiażdżony lub pokrojony czosnek. Doprawiamy pieprzem. Smażymy ciągle mieszając jeszcze jakieś 5 minut. sciągamy z ognia i dodajemy jogurt. Odstawiamy do przestygnięcia. Ciasto francuskie rozkładamy na deske. Smarujemy całe naszym szpinakiem i zwijamy w roladke. Odstawiamy na pól godziny do lodówki lub na 10 minut do zamrażalnika. Gdy wyciągniemy kroimy w 2 cm plastry i ukladamy na blaszce. Pieczemy w 180 stopniach 20 minut. Smacznego! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak