Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
dżem truskawkowy 2 łyżki
truskawki kandyzowane 8 szt
kolorowa posypka biało - czarna

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z truskawkami kandyzowanymi

Ciasto francuskie rozwijamy, na całej powierzchni smarujemy dżemem truskawkowym. Całość posypujemy cukrową posypką dekoracyjną biało-czerwoną. Na jednym z dłuższych boków układamy pokrojone w mniejsze kawałki truskawki kandyzowane. Następnie zwijamy ciasto w roladę zaczynając od strony ułożonych truskawek aby były one w samym środku. Powstałą roladę kroimy na około 2 cm plastry. Powstałe ślimaczki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Asik32 03.02.2015 11:56
prosty, szybki przepis i tak samo na pewno szybko znikają z talerza:)
Skotka 02.02.2015 08:17
Pyszne zawijaski:))
IKrakowianka 01.02.2015 21:05
lubię takie ciasteczka
Hrabina w kuchni 01.02.2015 20:59
Szybko a smacznie.
Beatris 01.02.2015 20:56
Proste, pyszne ciasteczka:)
norweska20 01.02.2015 19:34
szybkie i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak