Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z papryką
Filety osączamy z oliwy, kroimy na kawałki.
Paprykę drobno kroimy.
Natkę siekamy.
Śledzie zalewamy octem, odstawiamy na godzinę.
Następnie mieszamy z pozostałymi składnikami, zalewamy olejem.
Kolejna propozycja na pyszne śledzie. Tym razem śledzie z papryką.
filety śledziowe | 3 sztuki |
papryka czerwona | 1 sztuka |
natka pietruszki | 1 pęczek |
ocet ryżowy | 50 mililitrów |
olej z pestek winogron | 150 mililitrów |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Filety osączamy z oliwy, kroimy na kawałki.
Paprykę drobno kroimy.
Natkę siekamy.
Śledzie zalewamy octem, odstawiamy na godzinę.
Następnie mieszamy z pozostałymi składnikami, zalewamy olejem.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: