Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie majonezowym z bazylią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuka
bazylia świeża 1/2 pęczek
cebula biała 1 sztuka
majonez 1 łyżka
oliwa 3 łyżka
ocet winny 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie majonezowym z bazylią

Filety śledziowe przepłukujemy w wodzie. Następnie przecinamy na mniejsze części (wedle uznania) i umieszczamy w dużej misce. Śledzie posypujemy drobno posiekaną bazylią i cebulą pokrojoną w średniej grubości pół talarki.
W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą majonez, oliwę, ocet winny i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Polewamy nim przygotowane wcześniej śledzie.
Całość delikatnie mieszamy i odstawiamy przynajmniej na godzinę do lodówki. Jemy jako przystawkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.05.2015 22:11
smaczne śledziki :-)
gosia56 05.05.2015 21:22
Pyszny śledzik;)
w mojej kuchni 29.03.2015 04:12
pyszne śledziki
AgaS10 28.03.2015 20:52
Świetne śledziki:)
anula-d 28.03.2015 19:55
ciekawe połączenie
olkaaa 28.03.2015 18:34
Brzmi ciekawie.
Adamorek 28.03.2015 18:24
doskonały sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak