Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w sosie ketchupowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety śledziowe 6 szt
ogórki konserwowe 5 szt
cebula 2 szt
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 3 ząbki
ketchup pikantny 1 szklanka
olej 1 łyżka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w sosie ketchupowym

Filety śledziowe kroimy na mniejsze kawałeczki, ogórki konserwowe w słupki. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystko razem łączymy. Do miseczki wlewamy olej, dodajemy ketchup, sól i pieprz, oraz świeżo wyciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy sos i wlewamy do śledzi i warzyw. Mieszamy i odstawimy na około 12 h, aby przeżarły się smaki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 18.06.2015 11:42
na pewno pysznie smakują
Michał2 30.12.2014 20:42
lubię takie śledziki!
Joannasz3190 30.12.2014 15:21
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak