Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po Fińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1 mała łyzeczka
musztarda 1łyżka
cebula 1
natka pietruszki 1/2 pętka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
groszek 1/2 puszki
śledzie 5
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po Fińsku

Do ubitej śmietany dodać 1 łyżkę musztardy, 1 małą łyżeczkę cukru pudru, drobno posiekaną cebulę, natkę pietruszki, 1 łyżeczkę carry Prymat i 1 łyżeczkę kurkumy Prymat. Wymieszać
Groszek i ucięte kawałki śledzi układamy w salaterce.
Zalewamy przygotowaną masą.
Na 60 minut do, lodówki.
Do marynowanych śledzi w słoikach dodać 3 ziarna pieprzu, ziele angielskie i listek laurowy.







SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak