Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie cytrynowe w sosie z ananansem i selerem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy z tacki 400 g
ananas z puszki krojony 1 op.
majonez tradycyjny słoik
cytryny 2 średnie
Pieprz biały mielony Prymat
miód płynny
cebula biała
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie cytrynowe w sosie z ananansem i selerem

Śledzie pomoczyć w wodzie do lekkiego odsolenia. Osączyć, pokroić w niewielkie kawałki i zalać sokiem z 2 cytryn.
Ananasa odcedzić (zachować zalewę) i połączyć ze śledziem.
Do majonezu dodać troszkę otartej skórki z cytryny, nieco miodu i pieprzu.
Cebulę pokroić dowolnie i zalać zagotowaną zalewą z ananasa - nakryć i odstawić do ostygnięcia. Odcedzić i połączyć ze śledziem.
Dodać odcedzonego i posiekanego selera.
Składniki połączyć z majonezem i doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak