Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź w orzechowej panierce z salsą z papai

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet sledziowy świeży 6 szt
orzechy włoskie 10 dkg
papaja 1 szt
pomidor 2 szt
papryczka chili 1 szt
miód 1 łyżka
sok z cytryny 5 łyżek
sól
pieprz
olej z pestek winogron
oliwa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: śledź w orzechowej panierce z salsą z papai

Mielimy orzechy włoskie. Filety ze świeżych śledzi myjemy,osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem,skrapiamy odrobiną soku z cytryny, obtaczamy w zmielonych orzechach.
Przygotowujemy salsę: pomidory obieramy ze skórki,kroimy w kostkę,papaję obieramy ze skórki,usuwamy pestki,kroimy w kostkę,papryczkę kroimy bardzo drobno,z oliwy,soku z cytryny i miodu robimy sos i mieszamy z salsą. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Filety smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z obu stron. Podajemy z salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 30.10.2013 08:36
smaczne śledzie :)
kasienka23 23.10.2013 19:31
ciekawe danie!
kokoszka
kokoszka 23.10.2013 17:44
pewnie pyszne
Marta1986 23.10.2013 16:20
pyszności mniam
Gracer 23.10.2013 16:05
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak