Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka z kalafiora

5.0
(59)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jesteśmy częstymi gośćmi sklepu Aldi, przeglądając ulotkę wpadł nam w oczy przepis idealny. Kalafior w tej wersji wymiata.

Składniki:

Składniki:

kalafior 1 sztuka
mąka 130 gramów
mleko 250 mililitrów
woda 125 mililitrów
ząbki czosnku 2 sztuki
sól 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
ketchup 3 łyżki
pasta Tom Kha 1 łyżka
miód 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka z kalafiora

Mąkę mieszamy z mlekiem, wodą, miodem, ketchupem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, słodką papryką solą i tom kha.
Kalafior dzielimy na różyczki (nieco większe), obtaczamy w przygotowanym cieście.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 25 minut w 200°C.
Ponownie obtaczamy w masie, przekładamy na blachę i z powrotem do piekarnika na 5 min. Można włączyć termoobieg.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak