Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skórka pomarańczowa Magdy

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 3 sztuki
cukier 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Skórka pomarańczowa Magdy

Kroki postępowania

1
Pomarańcze dokładnie myję. Najlepiej zrobić to w ciepłej wodzie, potem zimnej.
Krok 1 - Skórka pomarańczowa Magdy foto
2
Następnie ścieram na tarce na drobnych oczkach skórkę. Robię to stopniowo na przykład po 3 sztuki dziennie które jestem potem wstanie zjeść. Skórkę wsypuję do słoiczka zasypuję cukrem i do lodówki wstawiam.
Krok 2 - Skórka pomarańczowa Magdy foto
3
Następnego dnia znowu można zetrzeć trzy sztuki zasypać cukrem i do lodówki. Skórka jest bardzo aromatyczna, idealna do ciast .
Krok 3 - Skórka pomarańczowa Magdy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 22.02.2013 16:20
niebo w gębie :)
Alex_M 21.02.2013 17:50
extra :)
Kasnaj 20.02.2013 19:09
smaczne :)
IwonaKa 20.02.2013 17:39
pycha do serniczka
malaczarna23 20.02.2013 10:34
świetny przepis,napewno skorzystam więc przepisuję sobie do zeszyciku :)
Joanna46 20.02.2013 07:07
Mmmmm ekstra
Noruas 20.02.2013 00:25
fajne, już mi na myśl przychodzi ciasto. Gdybym trochę samozaparcia miało, ale nie przepadam za tarciem cytrusów.
rosik93 19.02.2013 23:43
Super!
Adamorek 19.02.2013 23:33
na pewno rewelacyjna do naleśników

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak