Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siódme niebo

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bita śmietana do smaku
serek mascarpone 200 gram
śmietanka 22% 2 łyżki
galaretka 1 blue curacao

Przepis i sposób przygotowania na: Siódme niebo

Kroki postępowania

1
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Rozlać do mniejszych naczyń by szybciej stężała. Połowę galaretki wstawić do zamrażalnika.
Krok 1 - Siódme niebo foto
2
Serek maskarpone i śmietankę wymieszać razem do smaku dodać troszkę bitej śmietany. Wszystko zmiksować na jednolitą masę.
Krok 2 - Siódme niebo foto
3
Zsiadłą galaretkę rozdrobnić przy pomocy widelca.
W pucharkach układac naprzemian galaretkę i masę. Wierzch udekorować bitą śmietaną. Dzięki zmrożonej galaretce deser będzie orzeźwiający
Krok 3 - Siódme niebo foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 06.05.2014 17:11
przepiękne niebo
Motorek 05.05.2014 16:42
smaczny deser
Ela15 29.04.2014 09:07
bardzo fajny deser
krokus 01.03.2014 08:55
pyszny deserek
Rafcio 12.12.2013 13:44
galaretka !!!!
romanrafal
romanrafal 07.12.2013 09:32
super deserek,palce lizać
Małgorzata9 28.11.2013 20:20
niebo w "gębie"
nogawkuchni 28.11.2013 13:59
Smakowity,lekki i szybki w przygotowaniu deser,pysznie się prezentuje, apetyczna propozycja na delikatną słodkość.
babajaga1969 28.11.2013 12:06
bardzo ciekawie wygląda ten deserek - zjadłabym taki bardzo chętnie
Jadwiga/Jaga85 28.11.2013 11:54
Robię podobnie. Pycha!!
dodi 28.11.2013 11:49
pięknie wygląda
norweska20 28.11.2013 11:18
fajny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak