Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Siekane kotleciki z miruny

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 4 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
majonez 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Porada

Jeżeli mamy mrożone filety z miruny, należy rozmrozić je przez noc w lodówce.

Przepis i sposób przygotowania na: Siekane kotleciki z miruny

Kroki postępowania

1
1. Rybę myjemy i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Kroimy w kostkę i wrzucamy do miski.
Krok 1 - Siekane kotleciki z miruny foto
2
2. Dodajemy posiekaną natkę, mąkę, majonez, wbijamy jajko, obficie solimy i pieprzymy. Dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Siekane kotleciki z miruny foto
3
3. Formujemy okrągłe okrągłe, zwarte kotleciki i smażymy na rozgrzanym oleju po ok 6 minut z każdej strony. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i surówką.
Krok 3 - Siekane kotleciki z miruny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 15.05.2015 09:42
Super przepis :)
inka2012 09.05.2015 13:44
super kotleciki :)
paulette17 08.05.2015 22:19
U Justynki smacznie jak zawsze ! :) Poproszę małego kotlecika :)
barbara11561 08.05.2015 22:07
pyszne rybne kotleciki
halina17 08.05.2015 20:26
Smaczne kotleciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak