Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe pączki z piekarnika

5.0
(259)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Szukasz zdrowszej wersji tradycyjnych pączków? To doskonale się składa, bo takie właśnie są pączki z tego przepisu! Powstają na bazie twarogu i pieczemy je w piekarniku- wypróbuj!

Składniki:

twaróg 250 gram
mąka pszenna 1 szklanka
cukier 3 łyżki
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier waniliowy
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe pączki z piekarnika

Do miski włożyć twaróg, dodać jajko, cukier, cukier waniliowy i sól. Krótko zmiksować blenderem.
Do masy serowej dodać proszek do pieczenia i mąkę. Wyrobić gładkie, miękkie ciasto. Na stolnicy zrobić z ciasta wałek i pokroić na jednakowej wielkości kawałki.
Formować okrągłe kulki i w odstępach ułożyć na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Piec 20 25 min. w temp. 180 stopni. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga 08.02.2024 23:33
Nie wiem co tam innym nie poszlo, ale moje wyszly w porzadku. Na pewno nie to co na zdjeciu xD uzylam maki pszennej pelnoziarnistej, wiec paczko-bulki sa konkretne i ciezkie. Ja tam zajadam zadowolona :)
Wkurzony S 08.02.2024 16:05
Proporcje składników wybierał chyba jakiś ślepy dzban. Po wymieszaniu wyszła lejąca się sraka. Jak to możliwe, że przepis ma ocenę 5/5?
Lia 08.02.2024 14:25
Niestety ani wyglądem ani smakiem nie przypominają pączka :,(
Paweł 07.02.2024 18:56
Dramat. W środku paskudny zakalec a piekarnik porządny. Ewidentnie przepis do poprawki
Iii 05.02.2024 22:08
Zakalec w środku. Tak jak u innych .
Ankar 27.01.2024 16:31
Skorupa twarda i blada, a w środku zakalec. Nie pomogło przetrzymanie do 30 minut. Ten przepis zdecydowanie potrzebuje poprawy. Szkoda mi tylko twarogu, bo mogłam mieć z niego naprawdę dobry posiłek...
Auri 09.03.2023 14:27
Bardzo fajny przepis. Jak ktos juz napisal, to bardziej bułeczki niz paczki ale mega dobre :)
Szajs 16.02.2023 20:39
Wyszły zakalczywe, niedopieczone i niezarumienione.
Ankar 27.01.2024 16:32
U mnie dokładnie to samo...
Megi 15.02.2023 11:28
U mnie nie dopiekły się (surowe w środku a na wierzchu zarumienione ). Chyba powinno być w przepisie, że wstawić je do nagrzanego piekarnika.
Agu 16.02.2023 18:58
Wiem, że nie każdy jest masterchefem, ale logiczne, że takie rzeczy się wstawia do nagrzanego piekarnika i często w przepisach jest to właśnie w ten sposób opisane. Inaczej bylo by napisane "nagrzewać razem z piekarnikiem".
Pati 15.02.2023 14:34
Piszę piec w temperaturze 180stopni. Raczej nikt nie piecze wypieków w nie nagrzanym piekarniku :)
Mmm 07.01.2023 18:41
Raczej nazwałabym je bułeczkami, ale całkiem smaczne :)
adamski 16.01.2024 19:55
To prawda, bardziej są to bułeczki. Ale bardzo smaczne:)
Bernadeta1 26.11.2016 17:43
pysznie się prezentują
noninka77 26.11.2016 15:51
Bardzo fajny przepis....prosto, szybko a efekt zachwycający :)
Habibi 26.11.2016 12:37
zachęcająco wyglądają
Krystyna32 26.11.2016 11:54
bardzo apetyczne
Beatris 26.11.2016 11:35
Bardzo smakowite pączusie :)
Franciszek 26.11.2016 11:34
super pączki
mysza75 26.11.2016 10:41
jakie fajne pączusie
Mniam 26.11.2016 09:18
Jaki fajne pączki i takie puszyste.
gusia1000 26.11.2016 00:13
Na pewno dobre.
MałaMi89 25.11.2016 23:58
Takich jeszcze nie jadłam ;)
Iwusia 25.11.2016 23:16
fajne te Twoje pączusie
bertpvd 25.11.2016 22:05
przepiękne pączki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak