Przepis i sposób przygotowania na: Serowe ciasteczka z cukrem
Do misy robota wrzucić twaróg, wbić jajko i dodać masło. Zmiksować.
Wyłożyć masę do miski, dodać ekstrakt, proszek do pieczenia i połowę mąki, wymieszać. Dodać resztę mąki i wyrobić ciasto. Miskę zakryć ściereczką i odstawić na 30 minut. Potem nastawić piekarnik na 190 stopni.
Ciasto podzielić na dwie części i rozwałkować każdy na cienki placek.
Szklanką wycinać kółka. Każde kółko położyć na cukrze wysypanym na talerzyk. Potem złożyć krążek na pół cukrem do środka.
Potem znowu położyć na cukrze i znów złożyć na pół cukrem do środka.
Tak powstały trójkąt znów położyć na cukrze ale tylko jedną stroną i położyć ciasteczka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia stroną bez cukru na blachę. Ciasteczka piec 20 minut. Najlepsze są jeszcze ciepłe.