Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernikowa baba

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretki truskawkowe 3 sztuki
galaretka różowa 1 szt.
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernikowa baba

Na początku przyrządzamy rubinowa galaretkę . Odstawiamy do stężenia. Przygotowujemy galaretki truskawkowe w litrze wody. Gdy galaretka będzie tężeć miksujemy z twarogiem. Rubinowa galaretkę kroimy w kostkę. Do silikonowej formy na babkę wlewamy masę serowa i zanurzamy w niej kostki z galaretki. Odstawiamy na 3 godziny do lodówki. Następnie delikatnie wyjmujemy z formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 08.04.2014 15:52
ładny kolor

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak