Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z wisienkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składniki spódmąk

mąka 1 szklanka
masło 3\4 kostki
cukier 1\2 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
kakao 2, 5 łyzeczki

masa serowa

twaróg 1 kg
jajko 6 sztuk
cukier puder 1\3 szklanki
wiśnie bez pestek 2 szklanki
polewa czekoladowa
cukier puder
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z wisienkami

1. Z podanych składników zagniesc ciasto:).Wkleic nim blache i piec 20 minut w temperaturze 180 °C. Oddzielic żółtka od białek i ucierzec je z cukrem pudrem. Dodać twaróg sernikowy i mikosowac dokładnie mikserem. W drugim naczyniu ubic pianę z białek ze szczyptą soli. Pianę wymieszać bardzo delikatnie z masą serową. Na samym końcu dorzucic wydrylowane wiśnie. Wylac masę na podpieczony spód i całośc piec w tej samej temperaturze jeszcze około 60 minut. Gotowy wystudzony udekorowac polewa czekoladowa i posypką, lub cukrem pudrem , Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mala 18.11.2015 19:29
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak