Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwiniami
Masa serowa: utrzeć masło z cukrem, do otrzymania puszystej masy. Dodać jajka, w całości, cały czas ucierając. Dodawać twaróg i budyń - porcjami, cały czas ucierając, do połączenia.
Brzoskwinie osączyć, połówki pokroić na małe kawałki
Ubić 5 białek z cukrem do otrzymania sztywnej piany.
Blachę o wymiarach 25 x 40 cm wysmarować masłem. Wyjąć z zamrażarki jedną część ciasta i zetrzeć na tarce (duże oczka) na spód formy. Podpiec w temperaturze 180 przez około 15 minut.
Na podpieczony spód wyłożyć masę serową, wyrównać. Na masie serowej ułożyć brzoskwinie, kawałek przy kawałku. Następnie równo wyłożyć ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć na tarce drugi kawałek ciasta wyjęty z zamrażarki.
Piec 1 godzinę w temperaturze 180ºC.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.