Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński w polewie czekoladowej
Polewa: Wszystkie składniki umieszczamy w małym rondelku na wolnym ogniu. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady i zgęstnienia polewy . Dekorujemy ciasto.
masło lub margaryna | 250 g |
twaróg zmielony | 0,8 kg |
cukier puder | 1 szklanka |
jajko | 8 szt L |
kasza manna | 0,5 szklanki |
cukier | 200 g |
śmietana 30% | 0,5 szklanki |
margaryna | 50 g |
czekolada gorzka | 90 g |
biała czekolada | 100 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: