Przepis i sposób przygotowania na: Sernik przekładany
1.Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić je na 3 części i upiec
3 placki.Piec około 15min.180c.
Masa serowa
SKŁADNIKI;
1kg sera białego
1,5 szklanki cukru
200g margaryny
2 jajka
0,5 szklanki mleka
1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego
DODATKI;
1 opakowanie wiórków kokosowych
2.Ser,margarynę,jajka,cukier włożyć do dużego garnka dokładnie wymieszać
i zagotować na małym ogniu.
3.Budyń rozpuścić w mleku i wlać do gotującej się masy serowej.Dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować.Zdjąć z ognia,wystudzić około 10min.
4.Placki przekładać masą serową.Wierzch ostatniego placka posmarować cienką masą i posypać wiórkami kokosowymi.