Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik przekładany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka przenna 500 g
cukier 1 szklanka
margaryna 200 g
jajko 2 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik przekładany

Podane składniki są do ciasta

1.Z podanych składników zagnieść ciasto.Podzielić je na 3 części i upiec
3 placki.Piec około 15min.180c.


Masa serowa
SKŁADNIKI;

1kg sera białego
1,5 szklanki cukru
200g margaryny
2 jajka
0,5 szklanki mleka
1 opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego

DODATKI;

1 opakowanie wiórków kokosowych

2.Ser,margarynę,jajka,cukier włożyć do dużego garnka dokładnie wymieszać
i zagotować na małym ogniu.
3.Budyń rozpuścić w mleku i wlać do gotującej się masy serowej.Dokładnie wymieszać i jeszcze raz zagotować.Zdjąć z ognia,wystudzić około 10min.
4.Placki przekładać masą serową.Wierzch ostatniego placka posmarować cienką masą i posypać wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ksylwka 22.04.2013 21:25
ciekawy przepis
Bernadeta1 09.04.2013 15:35
ciekawy przepis
Aneta7 09.04.2013 15:01
Jeśli chodzi o składniki na masę serową to powinno być 1,5 szklanki cukru oraz 0,5 szklanki mleka.Niestety nie mogę edytować przepisu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak