Przepis i sposób przygotowania na: "SERNIK" PODWÓJNIE BRZOSKWINIOWY.
Jajka ubijam na kogel mogel z cukrem. Następnie dodaję serki,a delikatnie
mieszając, wsypuję kolejno opakowania budyniu.
Dokładnie miksuję. Formę wysmarowuję tłuszczem, wysypuję obficie lnem.
Wylewam masę. Na wierzchu łyżeczką nakładam kleksy z konfitury.
Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni. Wkładam przygotowany "sernik".
Przez pierwsze 30 minut piekę go w 200 stopniach, po czym zmniejszam
temperaturę do 170 i piekę kolejne pół godziny.
Upieczony "sernik" zostawiam na kwadrans w piecu, aby odpoczął.
Najlepiej, kiedy jest schłodzony - dobrze się kroi, gdyż masa gorąca
zachowuje się dość nieprzyjaźnie, obkleja nóż i z trudem wychodzi z blachy.