Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 2 paczki
galaretka agrestowa 1 sztuk
galaretka cytrynowa 1 sztuk
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuk
serek homogenizowany 4 sztuki
śmietana 30% 2 małe
cukier puder 0,5 szklanki
owoce
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Przygotowanie:
1.Galaretki zieloną, czerwoną i żółtą rozpuść w 1,5 szkl. gorącej wody (każdą osobno) i odstaw do stężenia. Pomarańczową galaretkę rozpuść w 1 szklance gorącej wody. Galaretki można wstawić do lodówki, żeby było szybciej.
2.Dużą tortownicę wyłóż biszkoptami.
3.Zieloną tężejącą galaretkę zmiksuj z dwoma serkami i wylej na biszkopty. Następnie ubij śmietanę z cukrem pudrem i dodaj pomarańczową tężejącą galaretkę. Na tym ułóż warstwę biszkoptów i wylej czerwoną galaretkę, zmiksowaną z serkami.
4. Na ostatniej warstwie ułóż owoce, np. pomarańcze i zalej ostatnią galaretką.
5. Odstaw do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak