Przepis i sposób przygotowania na: Sernik migdałowy z żurawiną
Kroki postępowania
Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Zmielony twaróg umieścić w misie miksera razem z mascarpone i cukrami. Utrzeć.
mąka pszenna | 3/4 szkl |
migdały | zmielone 2 łyżki |
cukier | 1/4 szkl |
masło | 75 g |
proszek do pieczenia | 1/2 łyżeczki |
jajko | 1 szt |
twaróg zmielony | 500 g |
serek mascarpone | 250 g |
cukier | 1/2 szkl |
cukier waniliowy | 2 łyżki |
jajko | 3 szt |
migdały | zmielone 100 g |
mąka ziemniaczana | 1 łyżka |
likier amaretto | 2 łyżki |
żurawina | świeża 400 g |
biała czekolada | 100 g |
mleko | 1 łyżka |
płatki migdałowe | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: