Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serducha

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna pół kostki
mąka 4 szklanki
żółtko jajek 2 sztuki
jajko 1 sztuka
cukier pół szklanki
ocet 1 kieliszek
ser biały pół kg
tłuszcz do smażenia
cukier puder do posypania
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Serducha

Ze wszystkich składników (prócz tłuszczu i cukru pudru) zagnieść ciasto. Podsypać mąką. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wykrawać serduszka foremką, a dziurki wykrawać z mniejszych serduszek, można też pozostawić serduszka pełne (bez dziurek). To co wykrawamy kieliszkiem połączyć z pozostałym ciastem i wykrawać dalej serducha. Smażyć na tłuszczu (oleju) jak pączki. Posypać na koniec cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 30.04.2013 10:57
super serduszka
pioge7 25.04.2013 09:56
dziękuję za opinię :)
czekoladka_m 23.04.2013 15:37
mmm, uwielbiam
Poison1988 23.04.2013 14:51
świetnie wyglądają :)
Zdzisław 23.04.2013 13:51
smacznie wyglądają te ciastka
Janina 23.04.2013 11:40
Bardzo smaczne ciasteczka
msmors 23.04.2013 11:05
LUBIĘ TAKIE CIASTECZKA
iwi 23.04.2013 11:00
I łasuchy mają co pałaszować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak