Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy Magdy Gessler

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 Kawałki
jajko 2 Sztuki
mleko 1 Litr
cebula 2 Sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat Do Panierki
smalec Do Smażenia
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy Magdy Gessler

Mieso na kotlety wybieramy dobrej jakosci. Zostawiamy je na noc zamoczone w mleku i pokrojonej na talarki cebuli. Nastepnie schaby przyprawiamy, rozbijamy i panierujemy w jajku i bulce tartej. Kotlety najlepiej jest smazyc na smalcu. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edo 14.09.2022 19:35
Powinno się jeszcze dodać , że kuchnię będziesz później sprzątał sprzątał przez dwa trzy dni . Napaprzesz , nasmrodzisz , zużyjesz całą rolkę ręczników papierowych , kartofle też wymagają czasu na przygotowanie nie wspominając już o surówce . Garów i talerzy do mycia pełno do zmywarki na raz się nie wejdą , Upaprane blaty , ściany i podłoga . Droga Pani kucharko do takich eksperymentów to potrzeba by ze troje służby .
Doradca Smaku 15.09.2022 07:44
Troje służby do pomocy przy schabowym? Monsieur, to gruba przesada! ;) pozdrawiam, Doradca Smaku
Maridka19 09.07.2016 10:23
Pyszności :)
bertpvd 09.07.2016 10:18
pyszna klasyka w najlepszym wydaniu
Ola1984 09.07.2016 09:15
Klasyka w najlepszym wydaniu.
jagoda5913 09.07.2016 00:24
dobry obiad
Iwusia 08.07.2016 23:45
takie obiadki to ja uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak