Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe z cebulą bez panierki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 50 g
schab bez kości 4 plastry
sól do smaku
Przyprawa do mięs Prymat 2 łyżeczki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe z cebulą bez panierki

Plastry schabu rozbić tłuczkiem. Na patelni lekko rozgrzać masło, kłaść na nią plastry schabu, oprószyć je solą i posypać przyprawą do mięs. Mięso z obu stron lekko zrumienić. Usmażone mięso zdjąć z patelni. Cebule obrać, pokroić w piórka, wrzucić na tłuszcz po smażeniu mięsa. Smażyć, cały czas mieszając, aż cebula lekko się zrumieni. W razie potrzeby doprawić ją do smaku odrobiną soli. Usmażoną cebulkę ułożyć na mięsie i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 22.07.2015 07:46
coś innego i bardzo ciekawego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak