Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze szpinakiem i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 5 sztuk
szpinak świeży lub mrożony 250 gram
ser żółty 5 plastrów
czosnek 6 ząbków
masło 15 gram
bazylia do smaku
sól do smaku
jajko 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze szpinakiem i serem

Kroki postępowania

1
Schab należy ubić po czym z każdej strony opruszyć solą i pieprzem.
Krok 1 - Schab ze szpinakiem i serem foto
2
Masło należy rozgrzać na patelni.
Krok 2 - Schab ze szpinakiem i serem foto
3
Do rozgrzanego masła dodać szpinak i bazylię.
Krok 3 - Schab ze szpinakiem i serem foto
4
Do gorącego szpinaku dodać przeciśnięty czosnek.
Dodać pieprzu i soli do smaku.
Krok 4 - Schab ze szpinakiem i serem foto
5
Na schab położyć plaster żółtego sera.
Na ser ułożyć szpinak.
Wszystko zawinąć. Obtaczać w panierce z jajek i bułki tartej 2 razy.
Krok 5 - Schab ze szpinakiem i serem foto
6
Po panierce należy usmażyć kotlety.
Równo po każdej ze stron.
Krok 6 - Schab ze szpinakiem i serem foto
7
Smacznego:)
Krok 7 - Schab ze szpinakiem i serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malina 11.09.2013 07:53
fajne danie
pestka 30.04.2013 20:35
bardzo dobry obiadek
bogusia19 20.04.2013 18:22
super obiadzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak