Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 15 dag
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Czosnek suszony Prymat
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami

Schab opłukać i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Przez środek mięsa wydrążyć otwór, w który włożyć część śliwek. Schab oprószyć przyprawami i obsmażyć na odrobinie oliwy. Następnie podlać odrobiną wody, dodać resztę śliwek i dusić ok. 1 godziny. Sos zagęścić mąką ziemniaczaną lub zmiksować śliwki z sosem. Podawać z ziemniakami i ulubioną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 27.07.2015 11:05
klasyka ! pyszne
Wacław 27.07.2015 10:16
apetyczne mięsko
Ania96 27.07.2015 09:42
wygląda ładnie
Renata9 27.07.2015 09:08
Uwielbiam taki schabik :-)
Ewelina1991 27.07.2015 08:17
pyszny schab

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak