Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z nutą papryki z szynkowaru

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 700 g
woda 1 l
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 60 g
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka - wędzona
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2-3 ziarenka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z nutą papryki z szynkowaru

Kroki postępowania

1
Schab myjemy. Do rondla lub garnka wlewamy przegotowaną wodę, dodajemy papryki, sól peklową, zioła, liść laurowy i ziele angielskie - mieszamy.
Krok 1 - Schab z nutą papryki z szynkowaru foto
2
Do zalewy wkładamy mięso. Odkładamy schab w zimne miejsce (u mnie do lodówki na minimum 3 doby).
Krok 2 - Schab z nutą papryki z szynkowaru foto
3
Następnie schab przekładamy do szynkowaru, zalewamy około 100-125 ml wody i zakręcamy. Wkładamy szynkowa do garnka z wodą o temperaturze 75-80 stopni. Parzymy przez 2 godziny. Wyciągamy i studzimy. Wyciągamy schab. Smacznego
Krok 3 - Schab z nutą papryki z szynkowaru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 04.04.2015 08:22
extra mięsko
Babeczka35 04.04.2015 07:06
Bardzo pysznie:)
monia2005 03.04.2015 15:45
wygląda bardzo smakowicie :-)
owca441 03.04.2015 14:54
jest pyszny
RenataZ-et 03.04.2015 12:29
uwielbiam takie domowe wędliny
Ola1young 03.04.2015 11:51
pyszna domowa szyneczka :)
gosia56 03.04.2015 09:29
super mięsko;)
Maridka19 03.04.2015 07:55
Wygląda bardzo smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak