Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w panierce z semoliną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 5 plastrów
jajko 2 szt
semolina 1,5 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w panierce z semoliną

Kroki postępowania

1
Do miseczki wbijamy jajka i je roztrzepujemy
Krok 1 - Schab w panierce z semoliną  foto
2
Kotlety rozklepujemy przy pomocy tłuczka
Krok 2 - Schab w panierce z semoliną  foto
3
Do jajek wkładamy kotlety i odstawiamy na około 30-40 minut
Krok 3 - Schab w panierce z semoliną  foto
4
Następnie panierujemy kotlety w semolinie
Krok 4 - Schab w panierce z semoliną  foto
5
Przekładamy kotlety do bułki tartej
Krok 5 - Schab w panierce z semoliną  foto
6
Panierowanie kotlety wkładamy na patelnie na której rozgrzewamy olej
Krok 6 - Schab w panierce z semoliną  foto
7
Smażymy kotlety na złoto z dwóch stron, przed podaniem wkładamy na 10 minut do parowaru.
Krok 7 - Schab w panierce z semoliną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.09.2014 17:11
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak