Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po bałkańsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 700 g
papryka czerwona 1-2 szt
cebula 2 szt
pieczarki 250 g
pomidor 3 szt
ogórek kiszony 2 szt
passata pomidorowa 1/2 szkl
bulion 1/2 szkl
ząbek czosnku 2-3 szt
olej do smażenia
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól i pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po bałkańsku

Kroki postępowania

1
Mięso pokrojone w paski i doprawiane do smaku usmażyć na oleju.
Krok 1 - Schab po bałkańsku foto
2
Cebulę obrać i pokroić w piórka, zeszklić na oleju
Krok 2 - Schab po bałkańsku foto
3
Pomidora, ogórka kiszonego pokroić w kostkę, paprykę w paseczki, obrane pieczarki na plasterki.
Krok 3 - Schab po bałkańsku foto
4
Do zeszklonej cebuli dodać pomidory, pieczarki, paprykę dusić 8 minut.
Krok 4 - Schab po bałkańsku foto
5
Następnie dodać mięso , passatę i wlać bulion. Dusić 15 minut i doprawić do smaku.
Krok 5 - Schab po bałkańsku foto
6
Na końcu dodać kiszonego ogórka i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 6 - Schab po bałkańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 19.09.2016 12:04
Fajne i syte jedzonko :)
Futka 19.09.2016 11:48
Świetna i bardzo pożywna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak