Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w kawałku

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
olej rzepakowy 4 łyżka
miód płynny 2 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
pieprz 0,3 łyżeczka
sól 0,3 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżka
ząbki czosnku 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w kawałku

Olej mieszamy z miodem.

Dodajemy obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Marynatą smarujemy dokładnie schab. Odstawiamy na godzinę.

Po tym czasie schab wkładamy do worka do pieczenia.

Cebulę obieramy, kroimy w cienkie krążki. Układamy na schabie.

Pieczemy przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, po czym zwiększamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy jeszcze przez 25-30 minut.

Schab podajemy na gorąco lub po ostudzeniu kroimy w cienkie plastry i używamy do przygotowania kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 05.05.2014 11:37
Apetyczna porcja mięsa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak