Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz z chrupiącym boczkiem na puree z batata i ziarenkach kolorowego pieprzu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 sztuka
batat 1 duzy
cytryna 1 sztuka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat wg uznania
sól do smaku
natka pietruszki do dekoracji
oliwa do smażenia
pieprz kolorowy mielony ryby
boczek 5 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz z chrupiącym boczkiem na puree z batata i ziarenkach kolorowego pieprzu

Kroki postępowania

1
rybę kroję na części
Krok 1 - sandacz  z chrupiącym boczkiem na puree z batata i ziarenkach kolorowego pieprzu foto
2
obtaczam w pieprzy w ziarenkach i mielonym solę skrapiam cytryną i odstawiam na godzinę .w tym czasie batata myję obieram i gotuję ,po ugotowaniu blenduję na gładka masę.
Krok 2 - sandacz  z chrupiącym boczkiem na puree z batata i ziarenkach kolorowego pieprzu foto
3
rybę smażę na rozgrzanym tłuszczu ,po upieczeniu ryby na patelnię wrzucam plastry boczku podsmażam na chrupko.
na puree z batata kładę rybę i plasterek z boczku ozdabiam natką pietruszki i kawałkiem cytrynki
Krok 3 - sandacz  z chrupiącym boczkiem na puree z batata i ziarenkach kolorowego pieprzu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 31.12.2013 19:50
pyszne danie
Zdzisław 31.12.2013 18:30
smacznie wygląda i to bardzo
Anna133 31.12.2013 17:47
wygląda olśniewająco
dodi 31.12.2013 17:37
musi być smaczne
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 17:36
Pięknie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak