Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
cukier 1 szklanka
mleko 1 szklanka
kakako 3 łyżki
orzechy
rodzynki
wiśnie bez pestek
Żelatyna wieprzowa Prymat
herbatniki 3 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson

3 łyżki żelatyny namoczyć w małej ilości wody i rozpuścić w 1/2 szklance gorącego mleka.Wymieszać żelatynę z zagotowaną masą z margaryny,cukru,mleka i kakao.Dodać do masy pokruszone herbatniki,pokrojone orzechy i wiśnie oraz rodzynki(można użyć innych bakalii według uznania).Gotową przestudzoną masę wlać do butelek po orężadzie lub wodzie(obciąć górę butelki) i wstawić do lodówki aż masa stężeje.Wyjąć z butelki i kroić w plastry grubości centymetra.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.10.2012 14:40
lubię takie ciacho
sara1 22.10.2012 14:31
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak