Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt
cukier 3/4 szkl
kakao 2 łyżki
mleko 1 szkl
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
herbatniki 3 op
orzechy włoskie 1/4 szkl
rodzynki 1 garść
wiśnie bez pestek 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson

Kroki postępowania

1
Herbatniki pokruszyć, dodać rodzynki, wiśnie, pokrojone orzechy, wymieszać.
Krok 1 - Salceson  foto
2
Margarynę, cukier , kakao rozpuścić w garnku
Krok 2 - Salceson  foto
3
Mleko zagotować ,rozpuścić w nim żelatynę.
Krok 3 - Salceson  foto
4
Do rozpuszczonej masy dodać bakalie i żelatynę rozpuszczoną w mleku, wymieszać.
Krok 4 - Salceson  foto
5
Przygotować butelkę po napoju, wypłukać, odciąć szyjkę. Masę wlać do plastikowej butelki. Wstawić do lodówki. Gdy masa zastygnie naciąć butelkę z boku i zdjąć. Otrzymane ciasto pokroić w plasterki.
Krok 5 - Salceson  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 07.07.2016 15:04
Taki salceson lubie
dodi 03.06.2016 11:36
ale pyszności, mniam
Urszula Świeca 03.06.2016 10:28
Dzięki. za miłe komentarze.))
Grazyna0211 03.06.2016 10:26
smaczny deser
IKrakowianka 02.06.2016 21:48
uwielbiam!
Katarzyna59 02.06.2016 20:36
wygląda jak prawdziwy
KORAL 02.06.2016 20:18
Świetny , ten salcesonik...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak