Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ziemniaczana do grilla

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
W tym roku częściej jemy dania z grilla, do tego obmyśliliśmy sałatkę ziemniaczaną, która idealnie pasuje do mięs.

Składniki:

Składniki:

ziemniaki 500 gramów
mleko 3,2% 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
masło 82% 1 łyżeczka
kurki 100 gramów
ogórki kiszone 5 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
śmietanka 18% 3 łyżki
majonez 2 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
miód 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ziemniaczana do grilla

Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę.

Kurki oczyszczamy, dodajemy do ziemniaków. Zalewamy zimną wodą, mlekiem, dodajemy liście laurowe i sól (pół łyżeczki), dodajemy łyżeczkę masła i gotujemy do miękkości. Odcedzamy.

Ogórki kroimy w kostkę.

Natkę i szczypior z dymką siekamy.

Wszystkie składniki wrzucamy do miski.

Przygotowujemy dressing.

Śmietanę, majonez, sos sojowy i łyżeczkę miodu mieszamy. Dodajemy ziemniaków i dokładnie łączymy ze składnikami. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Schładzamy przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak