Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku i tuńczyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Na sałatkę

tuńczyk z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami 160 g
szpinak świeży 250 g

SOS

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat 1 opak
oliwa 4 łyżki
woda 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku i tuńczyka

Liście szpinaku umyć, osączyć na durszlaku. Rozłożyć na talerzu liście szpinaku, na szpinak wyłożyć tuńczyka z kuskusem perłowym i suszonymi pomidorami.
Sos : Do szklanki wlać oliwę z oliwek, wodę i sos paprykowo ziołowy, wymieszać. Sałatkę polać przygotowanym sosem, delikatnie wymieszać.
Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 11.08.2016 15:40
ciekawa sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak