Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wołowiną z rosołu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 30 dkg
jajko 3 szt
seler naciowy 3 szt
papryka czerwona 1 szt
pestki dyni 1 garść
olej rydzowy 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki 5 gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wołowiną z rosołu

Mięso wyjąć z rosołu i ostudzić. Ugotować jajka na twardo. Umyć, wypestkować paprykę a następnie pokroić ją w słupki.

Umyć i i posiekać pałki selera naciowego. Wystudzoną wołowinę pokroić w kostkę a potem wymieszać z selerem i papryką. Dodać pokrojone w ósemki jajka na twardo.

Całość polać olejem rydzowym. Doprawić solą oraz pieprzem i posypać pestkami dyni oraz posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 24.04.2016 19:32
apetyczny pomysł
Alex_M 24.04.2016 17:38
fajna sałatka :)
jagoda5913 24.04.2016 14:45
dobry pomysł
Motorek 24.04.2016 10:58
fajny pomysł z wykorzystaniem mięsa z rosołu
Futka 24.04.2016 08:52
Świetna, pomysłowa i bardzo smakowita sałatka :)
Konczi 24.04.2016 08:42
:) pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak