Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka, chipsów paprykowych i orzechów.

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
orzechy włoskie 1/2 szklanki
cebula 2 szt
chipsy (smak zielona cebulka) 5 gram paprykowe
ogórki konserwowe 3-4 szt
oliwa 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka, chipsów paprykowych i orzechów.

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, sparzyć na sicie wrzątkiem. Obrane orzechy posiekać. Ogórki pokroić w kostkę, osączyć. Wymieszać cebulę, ogórki, orzechy, dodać tuńczyka (bez zalewy) i pokruszone chipsy paprykowe. Wymieszane składniki, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać łyżeczkę oleju. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.02.2016 17:25
pyszna sałatka
Kejti 24.12.2014 14:18
Ciekawa sałatka :-)
romanrafal
romanrafal 23.12.2014 14:23
fajna sałatka
sylwia_sl 20.12.2014 11:39
ciekawe składniki
gusia1000 20.12.2014 00:23
zrobie taka.
fotoviderek 19.12.2014 18:28
Świetna, chrupiąca sałatka :)
gosia56 19.12.2014 16:53
na pewno pyszna sałatka;)
adelajda 19.12.2014 16:09
Koniecznie muszę spróbować :))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak