Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z serem Lazur, czarną soczewicą Beluga i sosem winegret

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Do sałatki

mieszanka świeżych sałat
winogrona czerwone 20 kuleczek
ser z niebieską pleśnią typu Lazur 100 gram
soczewica Beluga 1 garść

Sos winegret

ocet 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z serem Lazur, czarną soczewicą Beluga i sosem winegret

Garść soczewicy gotujemy w szklance wody ok. 25 minut, soląc pod koniec. Winogrona przecinamy na pół i usuwamy pestki. Sałatę wykładamy na talerz, układamy winogrona, kruszymy ser. Następnie posypujemy soczewicą i polewamy sosem winegret.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 20.10.2014 22:41
Uwielbiam sery więc sałatka w sam raz dla mnie :-)
Katarzyna/kate1980 20.10.2014 22:36
cudnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak