Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z portulaką i sadzonymi jajkami przepiórczymi

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

roszponka 100 g PORTULAKA POSPOLITA
jajka przepiórcze 5-8 sztuk
pomidorki koktajlowe 3-4 sztuki
szalotka 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
ocet balsamiczny
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z portulaką i sadzonymi jajkami przepiórczymi

Portulaka pospolita to jadalna roślina jednoroczna. Można ją zastąpić np. roszponką czy zwykłą sałatą.

Portulakę umyć i osuszyć. Pomidorki umyć i pokroić na ćwiartki. Szalotkę pokroić. Warzywa ułożyć na talerzu.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć jako sadzone jajka przepiórcze, każde osobno. Następnie ułożyć je na sałatce.
Całość posypać solą, pieprzem i octem balsamicznym.
Od razu jeść. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 05.08.2015 00:06
apetyczna propozycja
ZEWA 16.07.2014 14:56
Ale apetyczna i jakie kolorki :)
Alex_M 16.07.2014 12:46
ciekawa jestem tego nowego zielska :D
migotka28 15.07.2014 22:26
mniam coś dobrego dla mnie:)
ben-ka 15.07.2014 21:36
Smacznie się prezentuje.
barbara11561 15.07.2014 20:45
bardzo ciekawa sałatka:)
adelajda 15.07.2014 18:33
Nigdy nie jadłam jaj przepiórczych :) Sałatka pysznie wygląda :)
kloruś 15.07.2014 17:51
wyglądają bardzo smakowicie:)
molanka 15.07.2014 17:39
jajka przepiórcze są bardzo zdrowe
luna76 15.07.2014 16:23
bardzo efektowna sałatka :)
Adamorek 15.07.2014 16:21
super z takimi miniaturkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak