Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z polędwicą i kulkami ryżowymi

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kulki ryżowe

ryż basmati 1 szk
ser żółty 2 łyżka
chili 2 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
jogurt naturalny 1 łyżka

Dodatki

roszponka 1 garść
jajko ugotowane na twardo 2 szt
papryka czerwona 6 pasek
cebula 2 plaster
polędwica wieprzowa 5 plaster

Sos

Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat 1 op
olej rzepakowy 6 łyżka
ocet ryżowy 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z polędwicą i kulkami ryżowymi

Składniki sosu umieścić w małym słoiczku, zakręcić zakrętkę i potrząsając słoikiem wymieszać sos. Ryż ( leciutko letni ) wsypać do miski, dodać starty na drobnych oczkach ser, jogurt i przyprawy i wymieszać składniki. Następnie formować z masy kuleczki ryżowe i położyć ja na talerzu. W głębokim talerzu umieścić roszponkę, położyć pokrojone na cząstki jajka, posiekaną cebulę i paprykę. Na koniec ułożyć plasterki polędwicy zawinięte w ruloniki oraz kulki ryżowe i polać przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 28.10.2014 19:20
świetny pomysł
ZEWA 27.03.2014 15:25
Bardzo dziękuję :)
noninka77 27.03.2014 13:28
Wygląda przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak