Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z opieńką i szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki 25 dag
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
szpinak 30 dag
sos sojowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z opieńką i szpinakiem

Kroki postępowania

1
Opieńki oczyścić, ugotować w lekko osolonej wodzie.
Wycedzić i pokroić na mniejsze kawałki.
Podsmażyć z pokrojoną w piórka cebulką na maśle.
Pod koniec dodać pokrojoną paprykę,smażyć 3 minuty
Krok 1 - Sałatka z opieńką i szpinakiem foto
2
Dodać szpinak , doprawić do smaku solą i pieprzem oraz sosem sojowym. Chwilę smażyć
Krok 2 - Sałatka z opieńką i szpinakiem foto
3
Podawać na ciepło.
Krok 3 - Sałatka z opieńką i szpinakiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 07.01.2014 10:05
bardzo lubię grzyby są takie dobre:)
marta1221 09.12.2013 17:48
ciekawe to połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak