Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapustą i burakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sałatka

kapusta biała 1 kg
buraki czerwone 1 kg
cebula 1 kg

Zalewa

woda 6 szklanek
ocet 10 % 1.5 szklanki
sól 2 łyżki
cukier 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapustą i burakami

Kapustę i cebulę posiekać. Buraki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Przygotować zalewę: Wymieszać wszystkie składniki.
Zalewę wraz z warzywami przełożyć do dużego naczynia i gotować do miękkości. Gorące wkładać do słoików, mocno zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 15.04.2016 16:55
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak