Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kalarepki, marchewki i kiełków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 1 szt
marchew 2 szt
kiełki sojowe 1 op
jogurt naturalny 2-3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
Musztarda miodowa Prymat 1 łyżeczka
miód pitny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kalarepki, marchewki i kiełków

Kalarepkę i marchewkę obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Dodać kiełki, wymieszać. Przygotować sos, łącząc starannie wszystkie składniki. Sos powinien być słodko –kwaśny, można więc w miarę potrzeby zmienić trochę proporcje soku z cytryny i miodu. Gotowym sosem polać kalarepkę, marchewkę i kiełki, delikatnie wymieszać i na 30 minut odstawić sałatkę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak