Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli mung z pieczarkami -

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
olej rzepakowy
sok z cytryny
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
koperek
fasola 1 szklanka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli mung z pieczarkami -

Fasolę mung moczymy kilka godzin. Odlewamy wodę, zalewamy czystą ok 2 razy tyle wody co fasoli i gotujemy ok 25 min. Koperek świeży myjemy osuszamy i siekamy. Cebule kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki oczyszczamy i gotujemy ok 5 min. Odcedzamy studzimy i kroimy w kosteczkę. Łączymy zimną fasolkę z zimnymi pokrojonymi pieczarkami. Dodajemy posiekaną cebulkę i koperek. Wszystko mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Następnie dodajemy olej rzepakowy i odrobinę soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.02.2014 07:27
fajny skład na cos light
treonina 31.01.2014 23:23
lubię takie smaki
mitek111 31.01.2014 20:58
z takiej fasoli jeszcze nie robiłam sałatki
Aannkaa82 31.01.2014 20:46
akurat mam opakowanie fasolki mung i zastanawiałam sie co z niej zrobić :) już wiem :)
gosia1988 31.01.2014 20:24
na pewno smaczna
Jusiaa 31.01.2014 19:08
Wygląda super :)
jasiek 31.01.2014 18:26
dobre i zdrowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak